Produktbeskrivning
Sweety 130 TTi har en maxkapacitet på 125 liter (minimum är 40 liter) och är en av de mest kompakta pastörisatorerna på marknaden, endast 52 cm bred. Pastörisatorn är utrustad med den absolut senaste tekniken där allting styrs via en LCD-skärm som dessutom är på svenska. Sweety 130 TTi uppfyller alla de krav som du som glasstillverkare kan ha; pastörisering, emulsion, lagring och mognad samtidigt som den har en gedigen och genomtänkt konstruktion som är effektiv och pålitlig. Med andra ord – en trogen arbetskamrat för många år framöver.
Uppvärmning / nedkylning till +85 °C sker via ett glykolsystem, vilket är det bästa och säkraste tillvägagångsättet när man framställer en glassbas. Både uppvärmning/nedkylning sker genom indirekt värme/kylning som är mycket varsam mot glassbasen (gentle cooking/cooling). Detta i sin tur garanterar en perfekt glassbas, genom att glykolsystemet förebygger att glassbasen varken riskerar att bli ”bränd” eller ”fryst”. Kärlet är i ett rektangulärt stycke, tillverkat i rostfritt stål. Perfekt avvägda rundade hörn samt sluttande botten för enkel rengöring. Nyutvecklad mixerstav för perfekt blandnings-flöde, som når 2500 varv i minuten. Perfekt balanserad för att förebygga skum i glassbasen. Tydligt graderad (40 l – 125 l ) för att du som användare kan se hur mkt glassbas det finns kvar i tanken.
Bra att veta!
För att tillverka en glasskantin (5,0 liter) använder man ca 4 liter glassbas, vilket innebär att man kan tillverka 32 glasskantiner i den kapacitet som en Sweety 130 TTi erbjuder.
Angiven produktionskapacitet är endast vägledande och kan variera beroende på förhållanden vid drift samt recept.
Övrig information
Artikelnummer | SWEETY130TTIVA |
---|---|
Modell | SWEETY 130 TTi |
Beskrivning | Pastörisator för tillverkning av glassbas |
Mix/cykel, kg min/max | 40-125 |
Spänning | 400 V /3/50Hz |
Säkring | 3 x 25 A |
Effekt | 14 kW |
Kylning | Vatten |
Anslutning till vatten | JA |
Anslutning till avlopp | JA |
Mått (b x d x h) | 521 x 983 x 1046 mm |
Vikt | 222 kg |