Cheesecake Gelato
Recept
Till vårt aprilrecept tog vår konditor Tine Valič sin inspiration från en av de mest kända kakorna i världen. Cheesecake kan i stort sett kategoriseras i två typer: bakade och obakade. Vissa har en kaka eller bas, och andra inte. Cheesecake finns i en mängd olika stilar och här är vår glass-variant. Hoppas du gillar den!
Ingredienser:
Mjölk 3 % fett : 2300g
Philadelphiaost: 800g
Socker: 380g
Skummjölkspulver: 140g
Dextros: 168g
Glukospulver 32DE: 128g
Neutro 5 (neutral stabilisator): 16g
Invertsocker: 68g
Total vikt: 4.000 g
Dekoration:
Jordgubbstopping
Färska jordgubbar
Kaksmulor
Gör så här:
- Väg upp mjölk och Philadelphiaost.
- Blanda i Philadelphiaosten i mjölken.
- Väg upp de torra ingredienserna: socker, skummjölkspulver, dextros, glukospulver 32DE, och neutral stabilisator Neutro 5.
- Blanda alla torra ingredienser.
- Blanda i alla torra ingredienser i mjölken, som redan är blandad med Philadelphiaosten. Börja mixa med en handvisp, och sedan med en blender i 2-3 minuter.
- Häll mixen i kokaren. Välj program nr. 55
- Tryck START CYCLE knappen (röd) för att starta uppvärmningsprocessen.
- När programmet är klart – öppna kranen och tryck på omrörarknappen för att hälla mixen i cylindern och för att kyla ner mixen.
- Välj Gelato Valmar programmet, och starta glassfrysningsprocessen genom att trycka START CYCLE knappen (blå).
- När programmet är klart – tryck på utmatningsknappen på skärmen, öppna dörren och fortsätt med utmatningen av glass.
- Under utmatningen – häll på kaksmulor och jordgubbstopping.
- Dekorera med jordgubbstopping, kaksmulor och färska jordgubbar.
- Placera i chockfrys i 5–10 minuter och förvara sen i glassdisken i ca -15°C.
Denna gång använde vi vår Multy P TTi maskin för att tillverka vår Cheesecake gelato. Du kan också använda Smarty Tti, Multy HP TTi, Multy VP TTi, eller Multy P Dual TTi.