Flädersorbet med mynta och citron
Recept
För soliga och varma sommardagar förberedde vår konditorimästare, Tine Valič, en delikat och uppfriskande sorbet:
Ingredienser:
Fläder infusion *: 2440g
Citronsaft:400g
Socker:640g
Dextros:160g
Glukospulver 32DE:240g
Inulin:88g
Neutro 5 stabilisator: 16g
Myntablad: 12g
Lemon zest: 4g
Total: 4000 g
*Fläder infusion:
Fläder: 60 st blomklasar
Vatten: 3 liter
Dekoration:
Fläder
Mynta
Citron
Gör så här:
- Till fläderinfusion; lägg flädern i vatten i 24 timmar.
- Sila flädern till fläderinfusion.
- Väg upp fläderinfusion och citronsaft.
- Förmixa de blöta ingredienserna
- Väg upp alla torra ingredienser: socker, dextros, glukospulver, inulin, Neutro 5 stabilisator
- Blanda alla torra ingredienser
- Blanda ner alla torra ingredienser, myntan och citronzesten i den blöta mixen. Blanda först med en handvisp och sedan med en blender 2-3 minuter.
- Häll ner mixen i glassfrysaren
- Välj Valmar Sorbetprogram och påbörja frysningsprocessen genom att trycka START CYCLE-knappen.
- Efter pipet är sorbeten klar att ta ut.
- Tryck på tömningsknappen, öppna luckan och ta ut sorbeten.
- Sätt in sorbeten i en chockfrys I 5-10 minuter och flytta den sen till glassdisken (ca -15°C)
- Dekorera sorbeten med citron, fläder och myntablad.
Denna gång använde vi vår MULTY HP 7 TTi maskin. Du kan också använda SNOWY TTi, MULTY P TTi, MULTY VP TTi, EASY TTi or SMARTY TTi.