Flädersorbet med mynta och citron

Recept

För soliga och varma sommardagar förberedde vår konditorimästare, Tine Valič, en delikat och uppfriskande sorbet:

Ingredienser:

Fläder infusion *: 2440g
Citronsaft:400g
Socker:640g
Dextros:160g
Glukospulver 32DE:240g
Inulin:88g
Neutro 5 stabilisator: 16g
Myntablad: 12g
Lemon zest: 4g

Total: 4000 g

*Fläder infusion:
Fläder: 60 st blomklasar
Vatten: 3 liter

Dekoration:
Fläder
Mynta
Citron

Gör så här:

  1. Till fläderinfusion; lägg flädern i vatten i 24 timmar.
  2. Sila flädern till fläderinfusion.
  3. Väg upp fläderinfusion och citronsaft.
  4. Förmixa de blöta ingredienserna
  5. Väg upp alla torra ingredienser: socker, dextros, glukospulver, inulin, Neutro 5 stabilisator
  6. Blanda alla torra ingredienser
  7. Blanda ner alla torra ingredienser, myntan och citronzesten i den blöta mixen. Blanda först med en handvisp och sedan med en blender 2-3 minuter.
  8. Häll ner mixen i glassfrysaren
  9. Välj Valmar Sorbetprogram och påbörja frysningsprocessen genom att trycka START CYCLE-knappen.
  10. Efter pipet är sorbeten klar att ta ut.
  11. Tryck på tömningsknappen, öppna luckan och ta ut sorbeten.
  12. Sätt in sorbeten i en chockfrys I 5-10 minuter och flytta den sen till glassdisken (ca -15°C)
  13. Dekorera sorbeten med citron, fläder och myntablad.

Denna gång använde vi vår MULTY HP 7 TTi maskin.   Du kan också använda SNOWY TTi, MULTY P TTi, MULTY VP TTi, EASY TTi or SMARTY TTi.

Offertförfrågan

Fyll i formuläret så återkommer vi